Per començar ens va introduir una mica en el món dels blocs i d'internet (va explicar què és un post, va explicar que abans hi havia la web 1.0 i hi havia molt poca gent i que ara és web 2.0 ).
Ens va fer entendre que ara tothom si vol pot crear contingut a internet, i ara encara més ja que s'han facilitat molt els eines (google, blogger, youtube...).
Va anomenar una adreça d'interés que és un buscador de recursos web (clica aquí per anar-hi)

L'anna és la creadora del bloc bitàcola de mestre tic. Amb la seva experiència amb els blocs, ens va explicar que els blocs ens permeten fer xarxa (tots tenim accés i relacions amb molts llocs).
També ens va plantejar el problema que potser alguns professors hi troben en que sigui molt fàcil trobar informació a internet ara. Va explicar que el problema no és que sigui molt fàcil trobar-la, sinó que el que s'ha de fer és saber plantejar les qüestions idònies perquè els nens i nenes no hagin només de copiar i enganxar. "Hem de tenir clar que treballem amb alumnes del segle XXI".
Treballar amb un bloc a l'aula és una manera de fer més amens alguns dels plantejaments a l'hora de treballar. A més com que permet interectuar els uns amb els altres, en una escola, tots els cursos i pares poden veure el que fan els altres i donar-ne l'opinió, de manera que fa més propera l'escola a l'entorn.
També en un bloc, el fet que es pugui crear catagories, fa que ens podem organitzar i tenir un ordre marcat. Si a tot això li afegeixes que el fet que pengem coses fa que poguem tornar-les a mirar, fa que poguem reflexionar.
En conclusió crec que la conferència va servir molt per conèixer una experiència personal sobre la utilització dels blocs en l'educació, i per tant, de les noves tecnologies. Valoro positivament la conferència, ja que penso que com a futurs mestres, totes aquestes eines ens seran molt útils.
Si voleu veure la presentació que va fer el dijous, la podeu veure a la cartellera d'NTAE del blink
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada