diumenge, 30 de novembre del 2008

Una mà de contes

Des de fa ben poc, el programa de televisió emès a TV3 "una mà de contes" té ja pàgina web. Aquesta web és un molt bon recurs per treballar amb els alumnes.

Una mà de contes és un programa on es realitzen contes de manera plàstica (dibuixant, pintant, amb materials diversos...) només es veuen dues mans que són les que van construïnt la història.
La web està dividida en tres:
- Els contes
- Tallers
- Blogs

En l'apartat dels contes hi podem trobar tots els contes que hi ha. Estan organitzats o per títol, o per nom de l'il·lustrador etc.
L'apartat de tallers és on els alumnes poden interectuar i desenvolupar la seva creativitat. Hi ha quatre taller diferents: El de dibuixar, el de retallar, el de contes il·lustrats, i el de posar subtítols.
Aquests quatre tallers permeten que el procés que ha fet el nen es repeteixi en forma de vídeo. Un cop s'ha acabat ja el dibuix/ història, aquesta es pot guardar (i pot ser que sigui penjada al blog "d'una mà de contes") i la pots veure sempre que vulguis per internet.
Aquest seria un exemple de lo senzill que és publicar coses a internet i una manera d'ensenyar als alumnes com publicar-ho. És una eina molt útil.

Un exemple de taller de dibuix seria aquest














Una altra part molt important de la web és el blog, on es pot veure les notícies d'actualitat relacionades amb el programa i aplicacions i accions d'aquest, com per exemple la participació a la marató, la publicació de nous capítols...

A més a més també hi ha un lloc pels usuaris on s'hi pot participar, aquest lloc és la manera on els usuaris poden interectuar en el blog.
També hi ha uns enllaços útils, aquí et permet a anar a adreces d'interès que puguin tenir a veure amb l'educació, els contes, il·lustració...
En el blog fins i tot hi ha apartats on aprofunditza en alguns contes i els seus personatges: com per exemple el patufet,de manera que podem saber les històries dels contes, d'on provenen, qui se'ls va inventar... i aixó permet que poguem saber molt dels contes que veiem.
Per acabar tenim un buscador que busca en tot el blog les paraules claus que nosaltres escribim. Per exemple si busquem la paraula blau, trobara totes actualitzacions i apartats on surt la paraula blau.


Crec que "Una mà de contes" és un programa ideal per als nostres infants i que aquesta web ens obre moltes portes per aplicar i utilitzar aquests genials recursos en les escoles, ja sigui per gaudir d'una estona mirant contes, o creant contes i històries... Amb aquestes eines podem treballar des de totes les àreas de l'escola: des de llengua (a l'hora de fer els diàlegs), naturals (si fem que creïn una hisòria relacionada amb el tema que s'esta tractant en aquell moment a l'aula...)