dimecres, 7 de gener del 2009

ARRIBEN ELS REIS

El dia 5 de gener a la nit, els reis mags ens omplen de regals a les cases i si ens hem portat bé ens en deixen molts. El dia 6 tots els nens i nenes es llevaràn amb ganes d'obrir els regals, però ja no pel que hi haurà a dins, sinó pel simple fet d'obrir molts paquets...
Què passa ara? ens trobem amb nens que es troben el menjador de casa seva, de casa els seus tiets, de casa els seus avis... plens de regals, que simplement els obren i els aparten per obrir-ne un altre. Amb l'edad de 6 anys ja tenen la Nintendo DS, infinits jocs, ninots, nines, diners... però no els suposa molta felicitat, simplement potser pensen, "aquest any m'han regalat menys coses que l'any passat" i de tots els jocs que els han regalat, es quedaran jugant am la nintendo DS.
Què està passant? és que per fer més feliços als nostres fills hem de regalar tot el que vulguin i més?

Estem vivint en una societat on el consum s'ha tornat la base de la nostra societat. El més important és comprar molt, i això els nostres infants ho estan patint de ple. S'ha perdut el valor de les coses, ja no hi ha emoció de "que em regalin siusplau el joc que tant volia!". El dia de reis s'ha convertit en un dia on ens porten com més regals millor, sense donar importància al què hi ha a dintre dels paquets.

A mí això em sap molt de greu. Vaig llegir un article que parla sobre el marketing avui en dia. L'article és del país del dia 6 de gener del 2008. Explica que la publicitat cada cop va més dirigida als nens, ja que són els que més influeixen en la compra familiar, sobretot tenint en compte que cada vegada hi ha més fills únics.

L'exemple de: "los niños en el huevo kinder buscan más el juguete que el chocolate". ens demostra com els hi afecta tota aquesta publicitat. Les ampolles de sabó de nenuco... tot està pensat perquè els nens vulguin comprar i ho vulguin tot per ells.


S'estan crean nens individualistes que creuen que l'important en aquesta vida és triumfar un matieix sense tenir en compte els altres, i tenint el màxim de coses, com més millor.

Crec que està en les nostres mans fer alguna cosa al respecte, treballant els valors com el de compratir, conviure... Han d'aprendre que la felicitat no es basa només en les coses materials. Tot això es pot treballar des de l'escola.

Hem d'aprofitar també els regals que es regalen cada cop més com per exemple les nintendo DS, els ordinadors... Els nostres infants estan cada dia més en contacte amb les noves tecnologies, això ens facilita que si treballem amb noves tectnologies a l'aula, els nostres alumnes seguiran perfectament la classe. Per això hem d'intentar educar als nostres infants amb les noves tectnologies de manera que els ensenyem a utilitzar-les adequadament perquè no siguin influenciats pel marketing per exemple.